14. februar 2012

Opskriften på fastelavnsbollerne


ca 20 stk.
Dej:
200 g smør eller margarine ( jeg brugte margarine)
1½ dl mælk
50 g gær
ca 350 gram mel. dejen skal klistre
1 knsp groft salt
2 spsk sukker
1 æg

Creme
1 brev kagecreme
½ l mælk

Glasur
2 dl flormelis
evt 2-3 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand


Fremgangsmåde

Smelt smør, og hæld mælken i. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt resten af ingredienserne
Rør dejen med en ske eller på røremaskine til den er lind. Lad den hæve i 30 min

Lav cremen imens. Lad den stå i køleskab til den skal bruges.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant og skær passende firkanter.
Kom en lille klat creme på hver firkant, ca en spsk fuld. Bøj de 4 hjørner ind mod midten og klem sammen så cremen ikke kan løbe ud.

Læg bollerne på en bageplade med sammenføjningen nedad og form dem evt lidt hvis de ønskes mere runde.

Lad bollerne efterhæve i 20 min

Tænd imens oven på 200 grader varmluft.

Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag bollerne i 12 til 15 min afhængig af ovn.

Rør glasuren sammen, den skal være tyk og pynt fastelavnsbollerne når de er afkølede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...